Ñuke Mapu
http://www.mapuche.info/
Centro de Documentación Mapuche
Mapuche Documentation Center

2011-06-24 | Documentos de Trabajo | Indoamericano

Press medelande

För en internationell konferens om kokabladet

Skandinaviskt Forum för Ursprungsfolkens Rättigheter har påbörjat sitt arbete för att stödja Bolivias kampanj, i syfte till att avföra Kokaplantan och kokablad från FN: s narkotikakonvention och UNSCND: s lista över förbjudna droger. Vi uppmanar den svenska regeringen att inte blockera Bolivias begäran om att hålla en internationell konferens om Kokaplantan.


Kokaplantan och bladen har använts i Anderna i tusentals år, både i ceremonier och som naturliga läkemedel, i synnerhet bland de andinska folken - quechua och aymara – där den anses vara helig och används i ritualer.
Denna kampanj för en internationell konferens om Kokaplantan skapades av Skandinavisk Forum för Ursprungsfolkens Rättigheter. Vi uppmanar USAs, Englands och Sveriges regeringar att lämna sina koloniala attityder och i stället respektera och visa respekt för Bolivias traditioner och den status som kokabladet har i den nya bolivianska konstitutionen.

Denna kampanj finns på www.mapuche.info

Fuente: Skandinaviskt Forum för Urfolkens Rättigheter

Publicado: 2011-06-24 | Revisado: 2011-05-17 07:49:18 | Enlace de actual documento: http://www.mapuche.info/?pagina=2156